петък, октомври 30, 2020

1 милион заразени с COVID-19 в рамките на 100 часа

Пандемията продължава вече 7 месеца

/КРОСС/ Тревожна статистика за пандемията – за първи път светът е регистрирал 1 милион заразени с коронавирус само за 100 часа. Преброяването на регистрираните случаи сочи, че носителите вече са 14 милиона.

Само преди 4 дни те бяха с 1 милион по-малко. Бумът на епидемията в Съединените щати отчасти е причина за това тревожно развитие. Към това се добавя значителният брой новозаразени в страни с многобройно население като Бразилия, Индия и Русия.

Пандемията продължава вече 7 месеца. Починалите от COVID-19 са близо 600 хиляди. Специалистите са единодушни, че липсата на симптоми у много носители на вируса, както и недостатъчния брой тестове в държави като Бразилия, не дават реална картина колко наистина са заразените по света.

„Няма една мярка, която сама по себе си да е достатъчна. Не можем да кажем само „носете маски“, или „мийте си ръцете“. Не е само въпрос дали да има заповеди за стоене у дома или не. Всички тези неща работят само в комбинация. Трябва сътрудничество между отделните групи хора, които на свой ред след товм да си сътрудничат с централните власти. Само така можем да достигнем до устойчив модел, в който да поддържаме нормалните фунции на обществото и едновременно с това, потискаме разпространението на вируса“, каза директорът на програмата на СЗО за спешни ситуации Майкъл Райън.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече