неделя, юни 20, 2021

15 септември наближавава. Какво съветват педиатрите

Ценни са съветите на педиатрите, когато става дума за започване на учебната година, особено в ситуацията, в която се намира светът и страната ни в момента. Според д-р Пламен Масларски, “Родителите трябва да придобият увереност, че децата им в училище са на сигурно място”.

Родителите на деца с онкологични, ревматологични заболявания, болести на съединителната система и бъбречни такива е препоръчително да ги оставят вкъщи и да обръщат повече внимание на здравословното им състояние. При децата с други заболявания, които не са свързани с имунен дефицит, могат спокойно да посещават училище. Това заяви  педиатърът д-р Пламен Масларски., предаде NOVA.

„Родителите трябва да придобият увереност, че децата им в училище са на сигурно място и че дори да се получи някакъв проблем, той може да бъде решен“, посочи специалистът.

За имунитета на децата като се препоръчват не толкова медикаменти, колкото сън, спорт, пълноценно общуване, намаляване на стреса, повече време сред природата.

„Представете си, че едно дете стои постоянно вкъщи, то знае защо седи, но непременно ще зададе въпроса защо приятелите му ходят на училище, а то не. Непрекъснато получава информация колко е страшно, не води пълноценен живот – социален и физически, в такъв случай се натрупва стрес. Предпазваме го за малко, но без да искаме тези неща дават негативно отражение“, обясни д-р Масларски.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече