понеделник, юни 27, 2022

5 начина, по които умствените игри са полезни за вас

Повечето от нас могат да разкажат за преживяването, когато изтеглят игра на смартфона си, за да се отпуснат за тридесет минути, и се оказва, че са приковани към екрана за повече от час. Това важи за игри за ума като скрабъл, монопол или пъзели игри – за щастие обаче, въпреки че са безспорно пристрастяващи, тези игри имат и много предимства.

Изгражда силна памет

Това е най-голямото предимство на тези интелектуални игри. (а някои твърдят, че това е единственото предимство освен забавлението.) Мисловните игри имат за цел да проверят паметта ви с помощта на множество предизвикателства и игри. Съществуват доказателства, че част от тези игри могат да бъдат практични за изостряне на специфични способности, които могат да отслабнат с възрастта, например времето за реакция, краткосрочната памет и способността за вземане на решения.

Намалява риска от деменция

През 2015 г. в проучване, проведено сред почти 7000 души с болестта на Алцхаймер, се наблюдава, че интелектуалните игри са пряко свързани с подобряването на вербалното обучение, разсъжденията, както и със завършването на ежедневните задължения. Анализът открива, че промените са най-очевидни при лицата, които играят мисловни игри почти пет пъти всяка седмица – въпреки че не бива да се забравя, че тези проучвания и изследвания са в много ограничен мащаб и не могат да се разглеждат като напълно убедителни за способността на мисловните игри да подобряват паметта и познавателните способности.

Увеличаване на концентрацията на вниманието

Още едно предимство на интелектуалните игри е, че те подобряват вниманието ви – способност, която може да ви помогне да напреднете в професионалния и личния си живот. Ако напоследък ви се е случвало да не можете да се съсредоточите, изтеглянето на игра, която наистина е насочена към подобряване на концентрацията, може да се окаже наистина умен ход.

Подобрено време за реакция

Мисловните игри са създадени, за да ви помогнат да доразвиете времето си за реакция с бързи рундове и предизвикателства за време, за да тестват вашето внимание, бързина, съобразителност и способност да реагирате бързо и точно. Това по принцип не би могло да бъде полезно в реални ситуации, в които бързата реакция е от основно значение, но може да се окаже много полезно по отношение на по-ефективното и фино вземане на решения. все по-умело и с по-голяма сигурност.

Умствена гъвкавост

Мисловните игри също така са предназначени да тестват вашата умствена гъвкавост и да проверят колко ефективно работи тя. Това е свързано със способностите ви за критично мислене, уменията ви за решаване на проблеми и продуктивното приемане на предизвикателства. По-нататъшното развитие на умствената ви сръчност е нещо, от което всички можем да се възползваме, и невероятен резултат от последователното изпълнение на предизвикателствата в приложението за мисловни игри!

Характеристики на една страхотна мисловна игра

Няколко страхотни мисловни игри ще имат следните характеристики:

Измерване на вашето представяне:

Трябва да знаете по някакъв начин, че този камион с тренировки, който сте правили, наистина се отплаща! Уверете се, че всяко приложение, което изтеглите, може да измерва представянето ви от време на време.

Разнообразие от предизвикателства и игри:

Трудно би било една игра да има възможност да тества едновременно способността ви за съсредоточаване, времето за реакция, паметта и всички останали неща, затова се уверете, че има различни видове предизвикателства, с които да се справите, за да получите пълния набор от предимства.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече