четвъртък, юни 17, 2021

6 хитри трика с микровълнова, които ще ви спестят ценно време

Микровълновата фурна е спасителен пояс за хора, които не притежават завидни кулинарни умения, все още не са се оборудвали с пълна кухненска техника или просто не разполагат с дотатъчно време, за да сготвят. 

Както се случва често в живота, човек започва да оценява някои привилегии, когато ги изгуби. Веднага щом останем без микровълнова, осъзнаваме колко време ще отнеме да разтопим маслото в тиган, да размразим сладолед, да затоплим вода. 

Въпреки спорът за плюсовете и минусите на обработката на храна в микровълнова, има някоколко хитри трика, които несъмнено ще ви улеснят, когато става въпрос за ежедневното планиране на менюто ви.

Разтопяването на масло и шоколад са едни от най-полезните свойства на микровълновата, като освен това не замърсява излишно други кухненски принадлежности. За да не изгорите шоколада, правете пауза на всеки 30 секунди и разбърквайте добре, докато не получите задоволителен резултат. 

Направете си бърз десерт в микровълнова, като за целта ви трябва само чаша за кафе или чай. 

Ако се затруднявате да изстискате сока от лимон, опитайте да го оставите за 15 секунди в микровълновата. Топлината ще омекоти плода и ще улесни освобождаването на соковете.

Обелете чесъна по-бързо – Оставете цялата глава в микровълновата за половин минута, за да обелите чесъна по-бързо и да се отървете от неприятния остатъчен аромат, който остава по ръцете ви.

За да узреят бананите по-бързо, направете дупки върху обелката им с помощта на вилица, след което ги оставете в микровълновата за 1-2 минути.

Изсушаване на билки – Можете да използвате микровълновата, за да изсушите билки като розмарин и мащерка (по-деликатните като босилек и мента не са удачен избор, защото няма да издържат на силата на уреда). Поставете ги между две салфетки и оставете за 1-2 минути. При необходимост пуснете за още 30 секунди.

Източник: Edna.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече