четвъртък, октомври 29, 2020

Антрето – визитната картичка на дома

Независимо с какво пространство разполагаме, ние винаги можем да създадем подходяща атмосфера и приятно впечатление

Антрето е първото помещение, което ни прави впечатление, веднага след влизането в дома. Понякога сме длъжни да се съобразяваме с минимално пространство, но това не е причина да подценяваме атмосферата и интериора му. Не се изискват огромни средства, за да създадем приятна за окото визия, стига да имаме усет и индивидуален подход. В такива моменти на помощ идва домашният майстор, който може да претвори идеите ни в реалност.

Ето как да оформите антрето и да го декорирате уютно:

Подът

Това е по-скоро практичен въпрос, тъй като тук търсим не само изящество, но и настилка, която ще се поддържа лесно. Не забравяйте, че тази зона се замърсява най-бързо и лесно, тъй като влизаме с обувките си и ги съхраняваме там.

Някои собственици на жилища предпочитат ламината за коридора, но по-удачното решение при всички случаи, е теракотът или гранитогресът.

Осветлението

За да бъде едно помещение приветливо, то трябва да е добре осветено. Изберете аплици, които да играят ролята и на декорация, допълваща интериора. Подредете ги по стените, а в центъра на тавана може да поставите и интересен полилей. Стига да имате място, бихте могли да превърнете една от стените във фотогалерия със семейни снимки, които ще се акцентират с помощта на избраното осветление.

Гардероб или скрин

Антрето трябва да бъде функционално разпределено, защото то има задачата да събере доста от вещите ви. Ако е по-голямо, може да поръчате семпъл гардероб, който да заеме позиция по протежението на цялата стена. Когато се налага да се съобразявате с площта, тогава бихте могли да се насочите към скрин, както и пейка до него с рафтове отдолу. Отгоре вече може да поставите закачалки, които да използвате не само за дрехи, но и за дребни предмети или аксесоари, необходими да ви бъдат под ръка – ключове, документи, чанти и т.н.

Подредба при обувките

Шкафът за обувки е крайно наложителен. Може да го комбинирате с модел, който се затваря и с тип открит рафт, върху който да стоят чифтовете, носени в ежедневието. Останалите сезонни обувки на членовете на фамилията също ще стоят наблизо прибрани и при нужда ще се изваждат от шкафа. Около поставката за обувките, които се употребяват редовно, трябва да поставите подложка за по-удобно почистване и изхвърляне на натрупаните кал и прах.

Творческо допълнение

Антрето може да приюти красива ваза с цветя, поднос пълен с красиви сувенири или камъчета, както и допълнителна украса според месеца от годината. През лятото са хит морските детайли, а през зимата – коледните лампички, възползвайте се от поводите и променяйте дома си, за да чувствате радост всеки път, когато се прибирате.

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече