понеделник, юни 14, 2021

„Апокалиптика“ ще изнесат концерти в София и Каварна

Групата „Апокалиптика“ ще пристигне за втори път в България в началото на месец юни. Тя ще изнесе два концерта – в Каварна и в София. Билетите за концерта им в София са вече пуснати в продажба.

Финландската група „Апокалиптика“ ще изнесе два концерта в България. Първият ще е на 1 юни 2006 г. в Каварна, а вторият ще е на 2 юни 2006 г. в зала „Христо Ботев“ в София. Концертите са част от световното турне на групата. Музикантите от „Апокалиптика“ ще свирят в 37 страни на 4 континента.

В София групата ще изпълни 19 от своите произведения. Сред тях са „Path“, „Master of puppets“, „Somewhere around nothing“, „Fight fire with fire“.

Групата идва за втори път в България. Преди това музикантите са свирили в Пловдив и споделят, че пазят много добри спомени от концерта им там. Те заявиха, че се връщат на местата, където са свирили и където шоуто им е харесало.

Финландският квартет от Хелзинки „Апокалиптика“ е съставен от трима виолончелисти и един перкусионист. Групата е създадена през 1993, но прави големия си пробив с албума, който става абсолютен хит по света – „Plays Metallica by Four Cellos“ (1996 г.). Именно в него те комбинират класическите си инструменти с любовта към хеви-метъла. Албумът получава одобрението на критиката и обичта на публиката.

Когато четиримата млади класически музиканти за първи път решават да интерпретират любимите си метъл парчета, свирейки на чело, никой от тях не си е представял, че тази идея ще им донесе такъв международен успех. Макар и да не търсят слава, а да свирят просто за удоволствие, „Апокалиптика“ се оставят да бъдат убедени да запишат част от любимите си парчета на „Металика“, които изпълняват. 

Мрачните мелодии са в унисон с емоционалния заряд на челото, а аранжиментите са доказателство за професионализма на музикантите. Две години по-късно се появява следващият им албум „Inquisition Symphony“, а през 2001 г. и албумът им „Cult“.

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече