събота, май 30, 2020

Безплатни книги в БДЖ, пътувай и чети

БДЖ стартира кампания „Чети във влака”. Пътниците, притежаващи смарт устройства, могат да се докоснат до нови светове по време на пътуването си чрез магията на електронните книги, съобщават от дружеството, предаде Дарик. 

Във всички влакове в страната са разпространени стикери с QR код, водещ към електронни книги за безплатно четене. Инициативата подкрепят водещи издателства и автори, които са предоставили безвъзмездно първите книги от виртуалната библиотека на „Чети във влака“. 

Сред тях са сборникът с кратки разкази „Антология „Галактики“ на издателство „Колибри“, разказите „Кръв от къртица“ и „Юли не идва“ на автора Здравка Евтимова, издадени от Жанет 45. Пет детски заглавия предоставя издателство Ина – „Червената шапчица“, „Горската сладкарница“, „Морско вълнение“, „Вълкът и седемте козлета“ и „Халифатът щърк“. „Кой светна луната?“ и „Колко е часът?“ са заглавията на издателство ТАТ криейтив, а „Умно дете си ти, Тино!“ с автор Нели Беширова на Communica.  

Виртуалната библиотека на „Чети във влака“ ще остане отворена за нови попълнения целогодишно, посочват от БДЖ. Всеки автор и издателство могат да се включат в каузата, като се свържат с жп превозвача на официалната електронна поща: bdz@bdz.bg.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече