събота, юли 2, 2022

Божков иска да бъде изслушан в НС от комисията “Магнитски”

Днес в Народно събрание беше създадена комисия за “Магнитски”, която има за цел да установи факти и обстоятелства за действията на компетентните български органи във връзка с наложените на 2 юни санкции на български физически и юридически лица по закона “Магнитски”.

В пост във Facebook подсъдимият бизнесмен Васил Божков изрази готовност да се яви пред създадената днес комисия в Народното събрание, която ще установява обстоятелствата покрай наложените санкции по Закона „Магнитски”.

„Като пряко засегнат от „Магнитски”, държа да се явя пред тази комисия. Стига да намерят смелост да ме изслушат. Ако не намерят – ясно е на кого служат”, заявява бизнесменът.

Според него днес парламентът е „сътворил опасен прецедент”. „Беше създадена комисия, която да провери дали се изпълняват законите на чужда държава в България. Без да се интересува, че са нарушени конституционните права на хиляди български граждани. България е правова държава, член на Европейския съюз, със собствени закони, които българските граждани са длъжни да спазват”, обяснява още в социалната мрежа Божков.

Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече