четвъртък, юни 24, 2021

Депутат от ГЕРБ с ВЕИ централа, продава ток на ЧЕЗ

Георги Андонов отглежда крави „Лимузин“, продава ги за 3 бона

40 крави от френската порода „Лимузин” отглежда депутатът от ГЕРБ Георги Андонов.

Той и съпругата му имат ферма в гоцеделчевското село Нова Ловча. Избраникът, прочул се в парламента като Гошо обяснява, че кравите се отглеждат с цел селектиране на животни.

Андонов отрича слуховете, че създаването на фермата му почива върху нечисти сделки и използване на служебното му положение. Според мълвата Андонов рекетирал здраво местния бизнес, особено докато ГЕРБ бяха на власт.

Най-често под благовидния предлог за благородни кампании и инициативи той получавал определени средства, част от които не стигали до адресата си. Според политическите сплетни, именно тези пари потъвали във фермата. Самият Андонов бил чул част от слуховете, които се засилили, след като преди време неговият колега от ГЕРБ Валентин Василев каза пленарна зала, че той има ферма. Новината тогава разбуни духовете на много хора в  Благоевградско, които зашушукаха, че като депутат Георги Андонов се ползва със специални привилегии за развиване на бизнес.

Избраникът казва, че фермата е фермата е създадена много преди да влезе в парламента. Тя е и единствената в цяла Югозападна България, която е направена с цел да селектира животни от породата „Лимузин”. Семейството не е получавало държавни субсидии или европари.

„Ние продаваме кравите по 3000 лв, но на изложенията цената им е 6000 лв.“, обясни пред BPost.bg съпругата му Веселина. Тя поясни, че до момента са участвали единствено на  Пловдивския панаир. Освен „Лимузин“, те отглеждат и други породи крави, които продават в страната.

Георги Андонов очевидно толкова беден, за какъвто се представя. Проверка на BPost.bg установи, че фирмата на съпругата му Веселина – „Виа Кънсракшън“ ЕООД  е собственик на фотоволтаична централа на покрива на стопанска сграда и трафопост в местността „Жингов бряст“ край село Гайтаниново, община Хаджидимово.

„Първо пуснахме инвестиционно предложение за 100 киловата, пуснахме си отказ до РИОСВ и поискахме мощността да бъде 30“, казва още Веселина Андонова. От този месец семейството е започнало да продава ток, тъй като е успяло до сключи договор с ЧЕЗ на 30 април тази година.

„73 000 лв. ни струваха панелите, отделно имаме договор за консултантски услуги, който излезе някъде около 7 000 лв.Фотоволтаичната централа ни излезе около 90 000 лв.“, казва още съпругата на Георги Андонов.

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече