събота, ноември 21, 2020

Десислав Чуколов, „Атака“: Правят се по 70 аборта на ден, после се оплакваме от демографския проблем

„Ние сме български патриоти и като такива трябва да се борим да бъде решен демографският проблем. В България се правят над 25 000 аборта на година, което означава над 70 аборта на ден. След това седим и се оплакваме за демографския проблем”, така  коментира предложението за забраната на абортите Десислав Чуколов – зам.-председател на „Атака“ в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Атака” ще гласува за един лев субсидия за политическите партии, обяви  той. По думите му тяхната позиция е ясна още от 2012 г., когато „Атака” са предлагали и 0 лева субсидия.

От 2005 г. до 2009 г. „Атака“ функционираше без партийна субсидия, а вкара в парламента 21 депутати, трима евродепутати и Сидеров беше опонент на Първанов на президентските избори, припомни Чуколов.

Според Чуков трябва да се изясни и въпросът от къде идва финансирането – от фирми, фондации или юридически лица.

Договорихме с коалиционните партньори нещата да се уточнят в Закона за политическите партии – там да се изяснят нещата, обясни още Чуколов.

След заседание днес, коалиционният съвет реши, че партийните субсидии трябва да се намалят, но това ще се случи след широка дискусия и консенсус между всички партии. В края на юли отново ще има заседание на съвета на коалицията.

„Взехме решение до края на юли да се проведе Коалиционен съвет на „Обединени патриоти“ и ГЕРБ, на който да се направи преглед на изпълненото досега, каза още зам.-председателят на „Атака“.

Чуколов повдигна и въпроса за сделката за 2,4 млрд. за купуването на изтребители F-16, като обясни, че сумата е много по-голяма от тази на партийните субсидии и припомни, че Народното събрание е поставило таван на цената, който е надвишен. Той прехвърли вината за ставащото към лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов. „Ако не се справя с работата си – да подаде оставка“, коментира Чуколов, като подчерта, че това не е искане, а по-скоро апел. 

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече