неделя, септември 27, 2020

Децата в Италия се връщат на училище чак септември, всички минават в горен клас

Италианчетата ще се върнат в класните стаи чак през септември, като до едно ще преминат без проблеми в по-горен клас. Матурите пък на зрелостниците няма да включват като досега два писмени изпита, а само един устен и то „он-лайн“. Според взетото от правителството решение студентите също би трябвало да се върнат в университетите си наесен. Като юнската им изпитна сесия най-вероятно ще бъде организирана в мрежата, справяща се напоследък прекрасно с ролята на аула.

Явно окрилено от изводите на вирусолозите за достигнат „пик“ на заразата в страната със „Sars-CoV-2“ и за постепенно намаляване на нейните темпове, кабинетът на Джузепе Конте смята да рестартира промишленото производство още след католическия Великден следващата неделя.

Както е вписано в нарочния правителствен декрет, това ще става „стъпка по стъпка“ и при спазване на всички разпоредби на санитарните власти за предпазване от новия коронавирус.

С други думи след Великден би трябвало да започнат работа онези 71 хил. предприятия, чието функциониране според Конфедерацията на индустриалците е жизнено важно за Италия и изхранването на нейните жители.

Източници от правителствения дворец „Киджи“ обаче твърдят, че по-вероятно е мнозинството от фирмите да започнат работа след 4 май, при това при сменна организация на труда. Смята се, че чрез нея ще бъдат спазвани по-добре основните изисквания за борба срещу коронавируса – голямо разстояние между работниците и служителите, недопускане на събирането на много хора на едно място, задължително носене на предпазни маски, постоянен контрол на здравословното състояние на личния състав и т.н.

Очаква се също така след 4-ти май да бъдат постепенно отворени магазините и бутиците за облекла, обувки, козметика и т.н., но в тях като начало ще се допуска по един клиент. Останалите мющерии ще трябва да чакат отвън и на разстояние един от друг, както става сега пред супермаркетите.

Все още не е изяснено при какви условия ще бъдат отворени МОЛ-те, но със сигурност и в тях рестриктивните мерки ще бъдат яко застъпени. Доколкото до фризьорските салони и бръснарниците, то те също ще бъдат отворени след 4-ти май, но трябва да бъдат „разкроени“ на отделни помещения, в които да има само един клиент и един обслужващ го оператор.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече