събота, юли 2, 2022

Девети руски генерал е убит в Украйна

Девети руски генерал е убит в Украйна. Съветникът на украинския президент Алексей Арестович съобщи, че 55-годишният генерал-майор Антон Симонов е загинал по време на атаката срещу командване на руската армия в Северна Украйна. Досега девет генерали са загинали в Украйна, съобщи УНИАН. 

Освен тях са загинали 36 руски полковници и над 300 руски офицери досега, предаде „Daily mail“.

Украинското министерство на отбраната съобщи, че са убити над 23 000 руски войници, унищожени са над 1000 танка и са разбити близо 200 самолета от началото на войната.

По-рано днес беше съобщено, че в резултат на вчерашната атака началникът на ГЩ на Руската федерация армейски генерал Валерий Герасимов е ранен. Часове по-късно обаче се появи информация, че Герасимов е успял да се евакуира. 

Каналът „Вертикал“ в Телеграм съобщава, че началникът на руския генерален щаб Герасимов се опитва да напусне Изюм, където руските сили търпят огромни загуби.

Началникът на ГЩ на Руската федерация армейски генерал Валерий Герасимов пристигна в района на Изюм, за да поеме лично ръководството на операцията на руските сили в Донбас и в Южна Украйна.

Източник: OffNews

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече