събота, ноември 28, 2020

Дихателната техника, която помогна на Джоан Роулинг да се справи със симптомите на коронавирус

Дж. К. Роулинг разкри, че е страдала от „всички симптоми“ на COVID-19 две седмици през пролетта.

Авторката на „Хари Потър“ сподели в Twitter новини за здравословното си състояние, като увери последователите си, че е „напълно възстановена“, въпреки че не е била тествана за респираторни заболявания.

Освен това Роулинг предаде и малко мъдрост от американски лекар по препоръка на съпруга ѝ Нийл Мъри, който също е лекар.

„Моля ви, гледайте този лекар от болницата в Куинс, който обяснява как да облекчите дихателните симптоми“, написа тя под споделеното видео. „През последните 2 седмици имах всички симптоми на C19 (не съм тествана) и направих това по съвет на съпруга ми доктор. Напълно се възстанових и техниката помогна много.“

Техниката, която Роулинг одобрява, представлява поредица от дълбоки вдишвания, кашляне и лежане по корем, за да вкарате „добро количество въздух в белите дробове“. Лекарят от видеото съветва да започнете упражненията веднага, ако сте болни, и че е чудесна идея, ако решите да ги правите превантивно:

► Поемете 5 дълбоки вдишвания, като всеки път задържате въздуха в продължение на 5 секунди.

► На шестото дълбоко вдишване поемете въздух и се изкашляйте силно.

► Направете два цикъла от горните упражнения и легнете по корем (върху леглото например), като правите малко по-дълбоки нормални вдишвания през следващите 10 минути.

В отделен пост Роулинг благодари на последователите си за тяхната грижа и ги призова да се пазят.

„Благодаря ви за вашите мили и прекрасни послания! Наистина се възстанових напълно и исках да споделя техника, която се препоръчва от лекарите, не струва нищо, няма неприятни странични ефекти, но би могла много да помогне на вас / вашите близки, както на мен.“

Два от свързаните с „Хари Потър“ проекти на Роулинг са засегнати от пандемията, като продукцията за последната част от нейния филмов франчайз „Фантастични животни“ беше прекъсната миналия месец, за да се предпазят от болестта актьорите и членовете на екипа. Пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“ също беше отменена в различни места по света, включително Ню Йорк и Лондон.

Източник: Edna.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече