сряда, септември 23, 2020

Дядо Коледа тръгва скоро от Лапландия

Броени часове остават до момента, в който Дядо Коледа ще тръгне със своята шейна от Лапландия, за да разнесе подаръци на децата по света. 

И тази година Дядо Коледа ще потегли от градчето Рованиеми, намиращо се в най-северната финландска област и считано за негов официален дом. 

„Измина още една година и вече е Коледа! Надявам се, че вашата година е била добра!“, каза Дядо Коледа преди да се отправи към Северния полюс, за да напълни шейната си с подаръци от работилницата.

„Хората често ме питат „Кой е най-хубавият подарък?“. За мен това е времето – времето, което отделяме едни за други. Времето, което прекарваме със семейството, децата и приятелите си! Така че, моля ви – бъдете заедно и намерете време едни за други! Пожелавам ви една вълшебна Коледа!“, добави в специален поздрав белобрадият старец, който заедно с елените си, ще пропътува около 510 милиона километра на Бъдни вечер, за да успее да остави на време подаръците под елхата, грижливо приготвени от джуджетата.

„Дядо Коледа получава по 32 хиляди писма на ден, които идват от различни краища на света – от деца и от възрастни, които се надяват Коледните им желания да се сбъднат! Най-често писма идват от Полша, Китай и Великобритания, както и от Италия, Финландия и Русия“, сподели един от малките помагачи, отговарящи за Коледната поща на Дядо Коледа, който и тази година, както от 1955-а насам, ще бъде проследен по време на своето околосветско пътешествие от НОРАД -Северноамериканското военновъздушно-космическо командване.

От време на време впрягът може да бъде придружаван и от изтребители – за по-голяма сигурност.

 „Ние успяваме да проследим Дядо Коледа заради червения нос на еленчето Рудолф, който свети толкова ярко, че ние засичаме топлинните сигнали, излъчвани от него. Използваме инфрачервен сензор, сателити и радари, за да определим с абсолютна точност кога и къде е шейната на Дядо Коледа“, каза капитан Кети Спенсър – говорител на НОРАД, на чийто сайт може да бъде проследена в реално време обиколката на Дядо Коледа.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече