сряда, януари 27, 2021

Една от барикадиралите се сестри излезе на прозореца на Народното събрание (ВИДЕО)

Пет протестиращи медицински сестри прекараха нощта барикадирани в сградата на бившия партиен дом, а тази сутрин едната излезе на перваза на прозореца.

Представител на НСО е при нея и се опитва да я убеди да се прибере. На този етап обаче Бойка Анастасова, която работи в „Пирогов”, отказва да го направи, съобщи NOVA.

„Колегите ми не ми дават да вляза, защото казват, че вляза ли – тях ще ги изнесат. Били са ги”, заяви Бойка Анастасова.

Пред сградата са се събрали други колеги на медицинските сестри и искат да разберат къде са останалите четири жени.

Медицинските сестри се барикадираха в сградата след приключването на заседание на здравната комисия в четвъртък. Заявяват, че ще останат там без краен срок. Обявили са и гладна стачка. Твърдят, че актът им не е бил планиран предварително.

На 1 март медицинските сестри опънаха палатков лагер пред Министерския съвет с искане за промени в здравната система. Едно от тях е увеличение на заплатите на медицинските работници. Според недоволните на много места в страната обещаното от 1 януари по-високо възнаграждение не е станало факт.

„Вчера си бяха гласували увеличение на заплатите, а ние една година протестираме и нашите проблеми никой не ги решава”, заяви медицинската сестра Мая Илиева.

„Това в момента по-скоро има политически елемент, отколкото синдикално искане. От 1 март има политическа акция, която се провежда пред партийния дом, с искания за оставки”, заяви социалният министър Деница Сачева.

Тя обясни, че са проведени серия срещи с представители на медицинските сестри и са отпуснати допълнителни финансови средства.

„Проблемът с разговорите е, че с всеки нов разговор идват нови и нови искания. Не ми е известен конкретния повод за тази акция”, заяви Деница Сачева.

„Търси се целенасочена провокация. Зад тях стоят политически опоненти”, смята още Сачева.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече