четвъртък, август 6, 2020

Експерт: Цените на агнешкото за Великден и за Гергьоден няма да се вдигнат

Председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов коментира пред БНР, че основните потребителски стоки запазват цените, на които се продават, по-скъпи са единствено картофите и варивата заради затруднената логистика. Плодовете, особено цитрусите, са по-скъпи.

Търговската система в България е удържала и „се държи брилянтно“, каза Иванов: „Нито един търговец на едро, нито един преработвател не си е позволил лукса да спечели малко повече. Не сме регистрирали спекула!“, заяви той.

Никой да не се притеснява, че ще има недостиг на храна или, че ще бъде безбожно скъпа, призова Иванов и посочи, че за предстоящите Великденски празници ще има достатъчно яйца на пазара и на нормална цена.

„Наблюдаваме повече от 10 години една цена на агнешкото месо. Който избере да яде салати, краставици, домати и агнешко, ще плати толкова, колкото е платил и миналата година“.

Владимир Иванов посочи, че навсякъде по пазарите и тържищата се извършва дезинфекция.

Кризата с коронавируса според него е изчистила нискокачествените хранителни продукти от пазара. Същевременно цените се запазват и инфлация не се очаква заради ограниченото потребление.  Българските производители на зеленчуци и преработващата промишленост са в състояние да гарантират изхранването на населението, без риск от продоволствена криза.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации
1 Коментар
  1. Ммм казва

    Хранителните стоки вече за завишени! Яйца, сирене, закуски със сирене… сиг. има и още други стоки от първа необходимост!

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече