събота, юли 2, 2022

Фитнесите: Държавата си измива ръцете с регионалните мерки

Абсолютно сме против затваряне и имаме научни доказателства и доклади, според които фитнесите не са място на зараза. Категорично сме против. Бяхме доброжелателни, но вече нямаме разбиране. Това каза пред Kmeta.bg Петър Ангелов – председател на Българска асоциация за здраве и фитнес по повод предложението на директора на СРЗИ д-р Пенчев за затваряне на фитнес залите при ръст на заболеваемостта в София.

„Хората са пред фалит. Какво означава, че от РЗИ и общината ще ни затворят? Няма да имаме право на никакви обезщетения! Общината щом е решила да вземе регионални мерки, ще вземе ли решение да ни подкрепи финансово?“, пита Ангелов.

„Много е лесно да кажеш „затваряме“. Но без подкрепа! Нямаме нищо против, ако е държавна заповед и навсякъде се затвори. Но нека държавата да излезе с компенсации, защото ние си плащаме данъците“, смята той.

По думите му има над половин милиард декларирани приходи от индустрията.

„Държавата в момента си измива ръцете, взимат регионално решение за мерките и да не бъде тя отговорна за компенсациите“, заяви председателят на БАЗФ.  

„Искаме 40% от декларираните приходи. В Италия само за сравнение са 70% за нашата индустрия. Помощите на практика не стигат“, категоричен е Петър Ангелов.

Източник: Bia-bg.com

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече