понеделник, август 10, 2020

Голямо увеличение на случаите на коронавирус в Доспат, обмисля се затваряне на града

48 жени са вече с положителни тестове за новия коронавирус в цеха в Доспат, съобщи д-р Мими Кубатева, ръководител на РЗИ Смолян, пише „Актуално“.

Първоначално бе съобщено за 26, но по време на пресконференцията в Смолян, на която говориха ръководителят на местния оперативния щаб, началникът на РЗИ съобщи за още 22 заразени жени.

Заразените са предимно от села около Доспат и Сърница, Любча, Баротин, Доспат. В цеха за производство на играчки за шоколадови изделия работят общо 220 души.

Иззети са проби от всички работещи. Предприятието ще бъде затворено. Вземат се мерки да се ограничат пътуванията на жители на Доспат, съобщи областният управител Недялко Славов, цитиран от „24 часа“.

Кореспондент на Actualno.com обаче съобщи, че в 13:00 часа днес, 8 юни, има заседание на Общинския кризисен щаб и ще се обсъжда дали да има пълно затваряне на Доспат. Според информацията, с която разполагаме, все още върви тестване на работещите в предприятието т.е. може да има и още случаи. С първите два потвърдени случая, които излязоха още вчера, в предприятието всъщност има 50 души с положителни проби.

Припомняме, че досега затворените градове в България заради коронавируса бяха два. Първият – Банско, а след това, по Великден, и София.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече