петък, декември 6, 2019

Граждански сдружения протестират пред МС срещу Закона за Черноморието

Обединена група независими организации, инициативи и личности, граждански активисти, с подкрепата на експерти, внасят днес, 10 юни 2019, в 11 часа протестни сигнали и становища във връзка с двадесет и втория поред ЗИД на ЗУЧК, който се разглежда от комисията по благоустройство и се готви за приемане от парламента на България. Организациите настояват за цялостна оценка на закона за изменение и на самия ЗУЧК и анализ на прилагането му от влизането му в сила на 1.01.2008 г

Ценностните искания срещу нетърпимата презастроена среда на крайбрежието ни, заграбената държавна земя и органичаването на гражданските права на хората, които предпочитат туризъм – близо до природата, се подкрепя от списък с имена, сред които Асоциация на парковете в България, Българска асоциация за алтернативен туризъм, Българска фондация биоразнообразие, Свободен Камен бряг, Софийски дискусионен форум, Интерактивна България, сдружение Да запазим Корал и съмишленици, Гражданска инициатива “ За делфините“, Организация за закрила на българските граждани, поредица специализирани групи обединяващи любителите на кемпери и каравани.

Исканията са подкрепени и от Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Подкрепа изрично са изразили и професор д-р Сергинов, ас.д-р Б.Калоянова, гл. ас.д-р Иво Попов , доц.д-р Ралица Стефанова , ас. Руслан Лозев от Нов български университет, депарматент „Дизайн“, които направиха наскоро на Корал, уникално творческо международно събитие в подкрепа на каузата за дивите свободни плажове, в която „Корал“ беше пример, в защита на останалото необезобразено бълраско крайбрежие.

Подкрепа идва и от средите на изкуството със списък на имена на музиканти, художници и артисти.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече