понеделник, юни 1, 2020

Илюстрация на Мечо Пух бе продадена за 50 000 долара

Оригинална илюстрация по героите от прочутата книга „Мечо Пух на Алън Милн бе продадена за цели 31 200 паунда (50 000 долара) на търг във вторник. Сумата, без да се включва премията за купувача, която е в размер на 20%, съвсем лесно надминала първоначалните очаквания, според които рисунката можела да се продаде за около 20 000 паунда.

Овалната графична скица е рисувана от Ърнест Шепард, който е от най-прочутите илюстратори на детски книги, известен най-вече с работата си по „Мечо Пух“ на Милн. Продадената скица изобразява Пух, който потапя лапата си в гърненце с мед, докато седи на масата, заедно с приятелите си Прасчо и Тигър.

Аукционерите обявяват, че илюстрацията на Шепард е купена по телефона от немски участник в търга, който по-късно пояснил, че я взема за подарък на съпругата си – дългогодишна привърженичка на Мечо Пух.

На 17 декември ще се проведе и друг търг, на който ще бъдат предложени някои от най-добрите оригинални рисунки на Шепард върху изданията на книгата, казва аукционна къща „Сотъби“. На търга ще бъдат представени и редки екземпляри от Милновата книга. Очакват се приходи в рамките на 650-930 000 паунда.

Мечо Пух“ е написа като приказка за сина на писателя – Кристофър Робин, а героите в историята са живите образи на играчките на детето. Първото издание на прочутата книга на Алън Милн е от 1926г. Тя е преведена на огромен брой езици, като особено интересен факт е, че е издадена на латински (1958 и 1960). Това издание става единствената и до днес книга на този език, която попада в списъка на бестселърите на „Ню Йорк Таймс“.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече