събота, януари 25, 2020

Иран: Ако САЩ ни нападнат, Израел има 30 минути живот

Ако страната ни бъде нападната от САЩ, Израел има 30 минути живот. Това е казал председателят на комисията по ядрените въпроси на иранския парламент Моджтаба Зонур, предаде РИА Новости, цитиран от новини.бг.

По думите на депутата Ислямската република има значителен военен потенциал. Според Зонур американският президент Доналд Тръмп и неговата администрация са били много добре осведомени за могъществото на  близкоизточната държава. „Всичките 36 бази на САЩ се намират под наше постоянно наблюдение“, посочил е още той.

Зонур е допълнил, че евентуално нападение над Иран ще се превърне в катастрофа и за Америка, и за нейния основен съюзник в Близкия изток. „Ще изтрием образуванието на ционистите (както Техеран нарича еврейската държава) от лицето на Земята за половин час“, е заявил депутатът.

Зонур е определил изявата на Тръмп за отменянето на атаката срещу Иран половин час след заповед за нападението политически блъф. „Ако американците са били убедени, че тази операция би била успешна, те нямаше да я отменят“, категоричен е бил той.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече