неделя, септември 20, 2020

Изненадващо Костадин Костадинов се съгласи с предложението на Борисов

Председателят на ПП “Възраждане” излезе с коментар за предложението на министър предстедателя Бойко Борисов

Публикуваме текста без редакторска намеса:

“Предложението на управляващите за разпускане на настоящия парламент и насрочване на незабавни избори за Велико народно събрание е вариант за излизане от тежката политическа криза, в която държавата ни е изпаднала от месеци насам. Нежеланието на правителството за отстъпки доведе България до състояние, граничещо с гражданска война. Макар и не идеален, предложеният от министър-председателя план за излизане от патовата ситуация е добър – поне като начало.

Желязно историческо правило е, че в една гражданска война няма победители, има само губещи. Този ход дава възможност на всички да се чувстват победители – ние протестиращите, защото в крайна сметка сме на път да постигнем основната си цел за оставка на правителството и парламента (като не забравяме оставката на главния прокурор, за която ще продължаваме да работим), и управляващите, защото отстъплението им ще стане по техни правила и предложения. И тук е момента да поговорим за капката катран в кацата с мед – технологията за провеждане на изборите.

Възраждане категорично настоява изборите за Велико народно събрание да бъдат проведени съгласно изискванията на Изборния кодекс, които предвиждат те да се състоят с машинно гласуване. Правителството на България е изчерпало напълно своя кредит на доверие и само така можем да сме сигурни, че изборите ще бъдат честни и резултатите няма да се фалшифицират както винаги до момента. В противен случай рискуваме бъдещото Велико народно събрание да бъде просто един по-увеличен по обем двойник на сегашния парламент.

В момента България се намира в цялостна политическа, икономическа и социална агония. Разпускането на парламента и оставката на кабинета е единственото възможно решение за изход от тази агония, и Възраждане призовава това да се случи възможно най-бързо. След това на ход ще бъдат българските граждани – в техните ръце ще легне бъдещето на отечеството!

И да не забравяме – времето върви бързо. Ако нищо от това, което се каза днес, не се случи в следващите няколко дни, значи сме свидетели на поредната лъжа на управляващите. Ето защо протестите не трябва да спират, напротив, трябва да се засилят!

Време ни е за Възраждане!

Да живее България!”

Източник: Novavarna.net

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече