неделя, юни 20, 2021

Кадиров нареди да се конфискуват коли от сватбени кортежи

Чеченският президент Рамзан Кадиров критикува остро погазването на правилата за организация на сватби и издаде заповед да се конфискуват автомобилите на нарушителите, съобщава „Кавказский узел“. Заради пандемията от коронавирус в страната са въведени ограничения, съгласно които сватбените процесии могат да включват най-много три коли.

„Има хора, които си правят каквото искат. Казвам да им се отнемат автомобилите. Да им се вземат и да се продадат. За медицински служители, средствата да бъдат дадени за медицина“, предава думите на чеченския лидер „Кавказский узел“.

„Една кола – за булката. Във втората се вози само имамът. Някакви неясни същества – когато ги пратят за невестата, се крият по улиците, а след това се качват по колите [и се включват в процесията]. Всички, които са били в такива автомобили, да станат доброволци и да обслужват болници“, гневи се Кадиров.

Според представител на Чеченското мюфтийство президентът се възмутил от неотдавнашен случай, в който организатори на сватба заблудили имама. Примолили му се да проведе необходимите обреди ден преди да отидат да взема булката и обещали да пратят само две коли, но в кортежа имало много повече.

През май Кадиров предложи мерките за ограничаване на заразата да бъдат ожесточени срещу всички, които не спазват самоизолация. „Щом нарушават, трябват по-строги мерки, да се отнемат колите на тези, които просто се возят, нека метат улици, да чистят болници, да работят“, призова Рамзан Кадиров.

Източник: Fakti.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече