петък, август 14, 2020

Как банята може да се превърне в луксозен домашен СПА-център?

Съществуват безброй добри идеи, с които човек може да превърне къпането от скучна рутинна дейност в несравнимо удоволствие.

За да се превърне банята в луксозен СПА-център може да се монтира подово отопление, особено ако жилището се намира в район, в който през зимата температурата е ниска дълго време.

Хубаво би било е да организирате банята по начин, по който всички неща, които не използвате достатъчно често да бъдат прибрани, а не извадени на показ. Такива са сешоар, крем за бръснене, четки и пасти за зъби. Можете да добавите рафтове или да ги организирате в красиви съдове като плетени кошове или „handmade” кутии, например, за да се създаде по-спокоен и хармоничен поглед в интериора. Ето и някои изпробвани идеи:

  1. Цветовете се подбират внимателно

Ако в банята имате остарели плочки за баня с отблъскващи цветова схема е добре да се създаде нов облик. Разбира се не винаги нещата са свързани и с много допълнителни разходи. Ако не разполагате бюджет за нови плочки за баня вие можете сравнително евтино и без нужда от майстори да си сложите свежи и модерни тапети за баня. Те се отличават с това, че са устойчиви на течаща вода и има всякакви цветови разновидности! Малко боя също може да свърши чудесна работа. Обикновено в баните най-удачни са цветовите схеми в неутрални земни тонове, нюанси на синьо или чисто бял фон.

2. Добре е да се промени цялостния изглед

Част от чара и концепцията на банята в стил СПА и уелнес е опита за бягството от ежедневния стрес и усещането за уют.

За да имате успокояващо усещане при влизане в банята пренаредете на пространството, махнете всякакви пластмасови шкафчета, добавете малко семейни снимки, сложете малки огледала с рамки в прованс стил, запълнете пространството с мека естествена светлина през целия ден чрез природни източници на светлина като свещи, например.

3. Малките щрихи не остават незабелязани

Снабдете мястото с ароматни свещи, така че банята винаги да мирише на чисто, свежо и приятно. Кърпите за баня губят от своите влакна, което означава загуба на гъвкавостта и абсорбционните им способности само след една-две години? Обновете аксесоарите за баня с нови и допълнителни пухкави кърпи, халати и изтривалки за баня.

За да добиете по-силно усещане за СПА и уелнес много важно е да заложите на естествените материали и да избягвате изкуствените.

Източник: Магазин за баня КЕРАМО

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече