четвъртък, юли 2, 2020

Как да посетим зъболекаря си, без да изпитваме дискомфорт

Голяма част от хората само при споменаването на думата зъболекар се изпълват с напрежение. Това си има своята основателна причина, но не и повод да продължаваме да се чувстваме по този начин.

До неотдавна бяхме принудени да се ползваме от услугите на стара и тромава техника, която може и да е вършела работа, но не ни е носела чувство на спокойствие. Всичко това е нормално.

С напредването на годините всяка една област от технологичния свят се развива със светкавични темпове. По–бързо, отколкото понякога можем да се адаптираме към това. За щастие с тези предимства лесно се свиква. Вече можем да си правим редовни посещения в стоматологичния кабинет, без никакви притеснения.

Иновативните методи за безболезнени процедури ни носят удоволствието да се грижим за здравето си своевременно. Последното е определящо за качеството на услугите. Не че те не са на ниво, но когато отлагате твърде дълго, поради каквато и да било причина, рискувате да задълбочите проблема, а от там и трудното му разрешаване.

Значението на модерните кабинети не е просто лукс. Хората обичат приятната обстановка. Всеки се нуждае от любезно и персонализирано отношение, но когато това е съчетано с висок професионализъм и последна дума на техниката, ползите са очевидни.

Колко време ви беше нужно, за да се лишите от болката? Не малко. Днес положението е различно. Не само, че нещата се случват скорострелно бързо, както и целият живот около нас, но и повечето манипулации не нарушават нормалния ритъм на ежедневието ни. Може би решението да си запишете час изисква повече организация и време, отколкото отстраняването на реалния проблем.

Не се задълбочавайте. Колкото повече мислите и отлагате, толкова по–трудни ще стават нещата. Твърдението важи с пълна сила за всяка област на живота. Важно е да се изправяте срещу задачите мигновено. Колкото повече протакате, толкова повече расте притеснението, а и оставате в неведение за професионалните насоки и възможности. Нередностите и ангажиментите няма да се отметнат сами. Те си текат, а с тях и нашата заетост. Погледнато от добрата страна, подобна динамичност ни носи удовлетворение от перфектно свършената работа.

Бъдете последователни. Направете си план – график още в самото начало на годината. Отбележете на календара или органайзера датите, в които трябва да направите обаждане, след което и самото посещение в кабинета. Следвайте стъпките една по една, това ще ви даде допълнително спокойствие. В крайна сметка ще се окаже, че сте отметнали всичко, без да се усетите.

Зъболекар д-р Софиен Риахи – естетична стоматология, протетика, нови дигитални технологии, безболезни процедури!

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече