сряда, юли 8, 2020

Караниколов: Цените на държавните бензиностанции ще бъдат реални

КЗК казва, че данъчните складове са собственост на няколко компании.  Българската държава притежава няколко обекта, които имат празни обеми. Дадем ли допълнителни мощности, ще допуснем и нови играчи на пазара. Това заяви в сутрешния блок на БТВ икономическият министър Емил Караниколов. 

„Повече данъчни складове означава публичност и прозрачност“, разкри министърът. 

„Държавата ще отговаря за данъчните складове и е предвидено държавното предприятие да има търговско дружество. Така държавата няма да е едноличен собственик, дейността ще е на търговски принцип. Държавата ще дава ясен сигнал за намаляването или вдигането на цените“, допълни още той. 

„Ще изградим и мрежа за зареждане на електрическите автомобили. Ако България не покаже, че иска да изгражда такава инфраструктура, то автомобилните компании няма да имат стимул за инвестиции“, разкри Караниколов част от разговорите си с автомобилните производители. 

„Поне два типа бензиностанции ще бъдат одобрени – малки и големи. Те ще са на различни локации из страната“, допълни икономическият министър. 

„На държавните бензиностанции хората ще видят реалната стойност на горивата. Цените на държавните бензиностанции ще бъдат реални“, категоричен бе Караниколов. 

„Целият свят се бори със сивия сектор, не може да се каже: „ако аз бях на власт няма да се краде“, отговори министърът на изказване на президента Румен Радев. 

„По-ниското ДДС не значи по ниски цени в ресторантите“, коментира икономическият министър промяната в данъчната ставка за заведенията.  

„Ще получим 15 млрд. евро от ЕС заради пандемията. Парите ще бъдат безвъзмездни, но по проекти. Имаме задължения по „Зелената сделка“ и сближаването на доставките“, завърши Емил Караниколов. 

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече