сряда, април 14, 2021

Караянчева: Няма да подам оставка, нито да позволя НС да бъде участник в провокация

Според нея присъствието на бившия омбудсман Мая Манолова във вчерашната ситуация показва, че тя се опитва да се възползва от майките на деца с увреждания

„Вчерашната ситуация беше категорична провокация. Вратите на Народното събрание не са затворени, но има правила, които трябва да се спазват“, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева.

Караянчева отговори на искането за оставката ѝ от страна на БСП, повод за която стана вчерашната ситуация с майките от инициативата „Системата ни убива“, които бяха изведени със сила от едно от фоайетата на парламента, където направиха опит да се барикадират.

„Вчерашната ситуация за мен беше категорична провокация. От парламентарната трибуна днес колегите от БСП се опитват да правят свой пиар от всичко това. Ситуация на COVID-19, когато всички потоци на движение в парламента са разделени – както на депутатите, така и на администрацията, така и на журналистите“, подчерта Караянчева от трибуната. 

„Мисля че видях, че едно младо момче беше използвано. Момчето можеше да си бъде вкъщи, предвид на ситуацията, която се намираме. Ситуация на COVID-19, когато всички потоци на движение в парламента са разделени – както на депутатите, така и на администрацията, така и на журналистите. Това дете беше под пряка опасност от зараза, защото и хората около него не бяха с маски“, каза тя.

Според нея присъствието на бившия омбудсман Мая Манолова във вчерашната ситуация показва, че тя се опитва да се възползва от майките на деца с увреждания, за да „гради политическа кариера и да внесе нов импулс в изграждането на образа си“. 

„За последен път ще се занимая с опровергаване на лъжи, които се говорят и от тази трибуна, и от колегите от БСП“, каза още Караянчева и припомни, че няма отношение към пропускателния режим на сградата на парламента. 

„Няма да позволя Народното събрание да бъде участник в провокация“, допълни още тя и бе категорична: „Аз лично оставка няма да дам“. 

Източник: Kanal3.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече