сряда, август 4, 2021

Компания обяви: Ефективността на нашата ваксина срещу новия коронавирус е почти 95%

Продължава борбата на компании за ваксина срещу коронавируса. Коя ще се наложи и разпространи първа предстои да видим.

Компанията Moderna съобщи пред медиите, че ефективността на нейната ваксина срещу новия коронавирус е почти 95%. Такъв е резултатът от трета фаза на клиничните тестове на ваксината, който е направен на базата на анализа на 95 случаи заболели от COVID-19. По-голямата част от тях са били в групата на плацебото, включително всички тежки случаи. Предстои публикуването на подробните резултати, предава kaldata.com.

След почти една година след появата на новия коронавирус в целия свят се разработват около 150 ваксини срещу SARS-CoV-2. Само десетина от тях достигнаха до третата фаза на клиничните тестове, целта на които е да се определи ефективността на ваксината – тоест, да се пресметне колко процента от ваксинираните са защитени от инфекцията.

От всички фармацевтични компании, първите резултати анонсира Pfizer. Компанията съобщи че нейната ваксина има 90% ефективност. Анализът на Pfizer е направен на базата на 94 души от които седем или осем са били ваксинирани, а останалите са получили плацебо.

Веднага след Pfizer своите резултати сподели руския център Гамалея. Неговите анализи се базират на 20 заболели от COVID-19, които са показали, че ефективността на ваксината Sputnik-V е около 92%.

Днес своите данни публикува третият голям производител на ваксина срещу новия коронавирус – американската компания Moderna. Да си припомним че тя бе първата която тази пролет започна своите тестове на хора, като нейните анализи са по-подробни.

Авторите на това изследване заявиха, че окончателните изводи за тяхната ваксина ще бъдат публикувани когато бъдат регистрирани 151 случая на заболели от COVID-19.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече