събота, октомври 16, 2021

Космически цени за празнични оферти в България – до 13 000 лева

Нова година във Велинград на цена от 2000 лева. Нощувка в къща за гости или в СПА комплекс срещу почти 13 000. Тези и още „космически” оферти обикалят интернет пространството в последните месеци, разказва NOVA.

Дали качеството е основният фактор, който формира цената и на какво да обърнем внимание преди да решим да посрещнем 2020 година извън дома? Дни преди настъпването на новата година, десетки българи се отправят на път.

„Българинът, за сметка на западноевропееца, едва ли не се чувства задължен да пътува някъде”, коментира Димитър Попов, туроператор. Дестинациите са разнообразни, цените също.

„Най-търсените дестинации са СПА дестинациите”, обясни Попов.

„Ако трябва да кажем коя е дестинация номер едно – според мен това е Ню Йорк. Това е кристалното кълбо, което започва някъде около 42-ра улица и се движи до „Таймс Скуеър“. Стая за наблюдаване  на тази атракция е 3500 долара, ако има гледка към булеварда. Можем да кажем, че другото място е Сидни.  В Сидни  също цената се движи в порядъка на 2900 долара за гледка към моста”, обясни Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма.

И в България  цените на кувертите за нощувки в празничната нощ са разнородни. Ако искаме да празнуваме в къща за гости край Гоце Делчев например, трябва да отделим почти 2000 лева. Седмица в Банско пък може да ни струва малко под 1500.

„При това голямо търсене се очаква, че предлагането ще бъде малко по-различно. Кувертите, както виждате, играят и дори скачат. Някой път достигат баснословни цени”, обясни Димитър Попов.

Хотелиерите обясняват широкия интервал на цените с празничните дни.

„Предполагам, че се разчита на това, че специално новогодишния период е най-силен в целия зимен сезон за нашите дестинации”, заяви Надежда Атанасова.

„Няма как да сте в центъра на български град, да сте в най-добрия хотел, в най-добрия апартамент и да очаквате, че цената ще бъде нещо, което е по – ниско”, смята Румен Драганов.

Когато избираме накъде да тръгнем за Нова година, трябва да обърнем внимание на множество други фактори освен цената.

„Вижте, човек ходи на училище. Един урок по математика струва 35 лева, един урок по туризъм по някой път може да струва и 350 лева”, коментира още Драганов.

А ако трябва да формулираме рецептата за вълшебно посрещане на 2020-та, то тя би звучала така: „Рецептата нека да е – най -важно с кого, иначе мястото е без значение”, смята Димитър Попов.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече