неделя, октомври 24, 2021

Лили Иванова пее във филма за Вазов

„За мен ще бъде чест да стана част от филм за Иван Вазов“ – така Лили Иванова е отговорила на поканата на екипа на БНТ нейният глас да звучи в първата по рода си музикална продукция, посветена на 170-годишнината от рождението на Патриарха на българската литература, узна HotArena.


Лентата, чийто 9-минутен трейлър бе представен на ексклузивно събитие в София, включва 12 песни, три от които са специално създадени за проекта.


В изпълнение на примата на родната естрада е популярната композиция „Майка ми“. Младата певица Весела Асенова пее по изключително въздействащ начин „Молитва“ по музика на Борис Карадимчев. Женският квартет „Славей“ залага на „Два бука“, а колегите им от „Светоглас“ акцентират на „Де е България“ („Питат ли ме де зората“) и др. Сред песните по най-вълнуващите произведения на Вазов са още „Край Босфора“, „Радецки“, „Когато бях овчарче“, „Боят настана“ и т.н. Композициите са представени и от Нели Андреева (ансамбъл „Филип Кутев“), хор „Гусла“ с диригент Валентин Бобевски, „Български гласове“ с диригент Ангел Ангелски и младия талант Антонио Симеонов.


Филмът е заснет в къщите музеи „Иван Вазов“ в София и в Сопот, както и в Черепишкия и Драгалевския манастир край столицата. Създаден е по сценарий на Даниел Спасов и Димитър Шарков, който е и режисьор на продукцията, а Николай Илиев е оператор. В ролята на именития поет и писател е актьорът Валентин Танев, а Ани Петрова се превъплъщава в майката на автора на „Под игото“ – Съба.


Зрителите ще имат възможност да гледат „Вазовите песни“ в Деня на народните будители – 1 ноември, от 17 ч., по БНТ1, пише Телеграф.

Източник: HotArena.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече