сряда, април 14, 2021

Малката Мими не дочака лечение в чужбина

6-годишната Мария изгуби битката с левкемията. Тази сутрин момиченцето е починало в детската онкохематология в Университетската болница „Царица Йоанна“ в София. Тъжната новина съобщиха близки семейството в групата във Фейсбук, където се събираха средства за лечението на детето в Германия.

Малката Мими е родена със Синдром на Даун, а през 2017 г. се разболява от левкемия. Лекарите успяват да постигнат ремисия, но преди няколко месеца заболяването се завръща. През април момиченцето е прието в ИСУЛ. Въпреки усилията на лекарите, състоянието на Мими постоянно се влошава, като вчера се наложи детето да бъде поставено на командно дишане заради усложнения със сърцето и белите ѝ дробове.

Семейството на Мими чака почти 2 месеца Здравната каса да одобри плащане на противотуморни лекарства и накрая получи фактура за почти 14 хил. лв.

От Здравната каса обясниха, че при кандидатстването майката не e представила всички документи. След като се събрали, се поискало и становище на експерти. След като изнудването на родителите стана медийно достояние, се предложи плащането да бъде одобрено.

Лекари от Германия бяха готови да приемат Мими, но момиченцето не дочака необходимата сума от 310 000 евро да бъде събрана. Оставаха 30 000 евро…

Мими е поредната слънчева детска усмивка, която угасна, в очакване на лечение в чужбина.

А родителите на Мими са сред стотиците, които разчитат на добротата и даренията на хората, а не на държавата.

Почивай в мир, мило дете!

Източник: Flashnews.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече