събота, февруари 22, 2020

Материал на „The Sun“ разобличи Кристалина Георгиева

Въпросът за пътуванията на Георгиева, бе повдигнат пред Европейската комисия от евродепутата Дейвид Кембъл Банерман

Гафове в Европейския Съюз. Този, който не успя да спре пилеенето на парите на данъкоплатците, си пътува из целия свят.

Обикаляйки из света Кристалина Георгиева, се грижи и за 112 билиона от бюджета на ЕС. Кой обаче плаща за нейните пътувания?

На фона на всички разходи на ЕС, в последните седем месеца еврокомисаря Георгиева, предприема чуждестранни пътувания до места, като Дубай, Етиопия, Вашингтон и Ню Йорк  и други.

Междувременно на тези събития, за дълбок срам на ЕС, одитори докладваха за грешки на обща стойност  6.41 билиона евро в сметките за 2015 година.

През септември заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ за бюджета и човешките ресурси, отбеляза че парите на ЕС принадлежат на гражданите и всички от комисията им дължат това, всяко евро да бъде точно и добре похарчено.

Спряганата като бъдещ генерален секретар на ООН, Георгиева притежава собствен екип от 16 лакеи и наема къща под наем на стойност повече от 255 510 Евро годишно.

На фона на всички тези удобства се нареждат и пътуванията на еврокомисаря до различни точки на света, като най-впечатляващи са 4-те и посещения в Ню Йорк и 17 дневния престой във Вашингтон.

От юни миналата година, Георгиева също е посетила Люксембург два пъти, Париж, Австрия, Женева, Испания, Лондон, Гърция, ОАЕ, и Етиопия.

Въпросът за пътуванията на Кристалина Георгиева, бе повдигнат пред Европейската комисия от евродепутатът  Дейвид Кембъл Банерман, като той отбеляза, че изглежда странно, член на Комисията за Бюджет и човешки ресурси да лети до Ню Йорк, Вашингтон и Етиопия, за да изпълни задълженията на кабинета си. Като допълнение на въпроса си, Банерман допълни:

“Какво друго може да се  направи с човешки ресурси или  бюджета – освен това, тези пари  да се харчат?”

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече