неделя, юни 7, 2020

На обществено място – вече само с маска

На обществени места вече ще трябва да носим защитни маски. Това нареждане издаде днес здравният министър Кирил Ананиев.

„Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места“, гласи заповед № РД-01-168 на Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че такава мярка въведе Австрия, но само за влизане в аптеки и магазини, а маски се раздават на входовете. У нас гражданите засега сами трябва да се сдобият със защитните средства.

За организацията за осъществяване на контрол има грижата вътрешният министър и областните управители. Служителите на реда ще следят за изпълнението на мярката.

В заповедта е записано, че мерките се предприемат с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID-19, която представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве, в национален и световен мащаб. Последиците от несвоевременното прилагане и от всяко забавяне на изпълнението на противоепидемичните мерки ще бъдат причиняване на значителни или трудно поправими, включително и непоправими, вреди за живота и здравето на хората, отбелязва още Ананиев в новото разпореждане.

Източник: Actualno.com

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече