неделя, юни 26, 2022

На протеста на мотористите: Транспортният министър пристигна с мотопед

Както ви съобщихме по-рано днес, мотористи излязоха на протест в София, като исканията им са свързани със спешни промени в Закона за движение по пътищата. Събев обеща, че ще се вземат предвид предложенията на мотористите

Транспортният министър Николай Събев отиде с мотопед на протеста пред Народното събрание. Той беше организиран от мотористи от цялата страна, които настояват за промени в Закона за движение по пътищата. Сред тях – начинаещите водачи на мотори да имат право да карат в бус лентите, а за по-опитните да се осигурява коридор между пътните ленти, за да не се движат между колите, предаде Нова телевизия.

На демонстрацията Събев заяви, че ще се вземат предвид предложенията на мотористите и категорично ще даде подкрепата си за каране в бус лентата.

„Имат искания, които са доста разумни и аз бих ги подкрепил. Това, което е най-реално да се направи в момента, е да се допусне мотористите да ползват бус лентите, защото опитват да правят слайдове между колите. От гледна точка на безопасността не е най-доброто решение”, каза транспортният министър.

Източник: Novavarna.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече