вторник, декември 10, 2019

Най-свирепата банда в Лос Анджелис си намери майстора

Съд в САЩ предяви обвинения в рекет и убийства на 22-ма членове на бандата „MS-13” за поредица от брутални убийства в Лос Анджелис, съобщава „USA Today”, цитиран от Блиц.

Американският президент Доналд Тръмп, говорейки за проблема с престъпността сред нелегалните мигранти, постоянно се позовава на престъпленията на латиноамериканската престъпна група „MS-13” като една от основните заплахи за американското общество.

Според разследването заподозрените, които са били задържани миналия уикенд, са сред най-жестоките убийци на групата, тероризираща града. Обвинението е построено върху седем престъпления, в които заподозрените са отвлекли жертвите си и са ги убили, използвайки бейзболни бухалки или хладно оръжие.

В един от случаите нападателите са отвлекли член на конкурентна банда, само защото е изтрил графити с името на бандата „MS-13”. Жертвата е била посечена с мачете. Тялото е било разчленено, а сърцето изтръгнато от гърдите, след което останките са били захвърлени в каньон край града.

Асистентът за връзка на ФБР в Лос Анджелис, Пол Делакорт, нарече престъплението „убийство със средновековна жестокост“. „Не сме срещали такова ниво на жестокост, свързано дори с „MS-13” в Южна Калифорния“, каза той пред журналисти.

От 22-ма задържани 19 са нелегално в САЩ. Всички, освен двама, все още не са навършили 24 години.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече