петък, март 5, 2021

Невероятната история на едно куче, спасило изоставено бебе на сметище

Той е най-обсъжданото куче в мрежата. Той е невероятен четириног герой.

Историята започва така: В края на декември мъж карал мотоциклета си през планините близо до Себу във Филипините, когато куче започнало да тича след него.

Непрекъснатият, дори отчаян лай, привлича вниманието му. Мотористът усеща, че кучето се опитва да му каже нещо, затова спира мотоциклета си и се приближава.

То го отвело до сметище и към малко извито снопче на земята. „За негова изненада намира бебе, увито в кафява кърпа“, казва служител в „Надежда за бездомни“, пред The ​​Dodo. „Мястото, където бе намерено бебето, е изолирано.“

Мъжът грабва новороденото и откарва бебето до най-близкото полицейско управление, където се намесва Департаментът за социални грижи. Благодарение на бързото мислене на кучето, бебето е намерено точно навреме и все още е в добро здраве.

Когато историята за героизма на бездомното куче се разпространи в местните новини, доброволци се втурват в планината с надеждата да намерят кучето-герой. Вместо това те се натъкнаха на човек, който твърди, че кучето, на име Блеки, му принадлежи.

„Той ни показа пътя към дома си и за наша изненада Блеки беше там с още три кучета“, казват местни. „Потвърдихме, че той изобщо не е безстопанствен.“

Всъщност Блеки има голямо семейство, с много деца, и може би любовта към тях ги е накарало да спасят бебето.

Източник: Flashnews.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече