понеделник, януари 25, 2021

Ново силно земетресение в Загреб, ВИДЕО от реакцията в парламента

Днес в 09.52 ч. местно време (10:52 българско) Загреб бе разтърсен от земетресение, което се усети в целия град и в околността, съобщава Index.hr. Според Хърватската сеизмологична служба по първоначални данни магнитудът на труса е бил 3,2 по скалата на Рихтер. Седем минути по-късно се усеща нов тремор, но той е по-слаб, с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер.

„Тази сутрин, 23 април 2020 г., сеизмографите на Сеизмологичната служба на Република Хърватия забелязаха две земетресения край Маркушевац. Първото беше в 9:52 ч., а второто в 9:59 ч. Първият трус беше умерен, с магнитуд 3,2 по скалата на Рихтер и се усещаше в и около Загреб. Вторият трус беше по-слаб, с магнитуд от 2.3 по скалата на Рихтер и се усещаше в Централен и Северен Загреб, съобщи сеизмологичната служба.

„Този трус с магнитуд 3,2 не би трябвало да причини никакви щети, с изключение на тези сгради, които вече са понесли щети при първия трус“, каза сеизмологът Кресимир Кук пред телевизия N1. Той каза, че от 22 март насам е имало общо над 1000 земетресения, 150 от които са усетени. Земетресението се случи и по време на сесия на хърватския парламент и след като записът беше публикуван от index.hr, може да се види как председателят на парламента Гордан Яндрокович стана веднага, докато министърът Томислав Корич спря речта си.

Припомняме, че преди един месец хърватската столица бе разлюляна от земетресение с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер, което причини щети за над 5,5 милиарда евро.

Източник: Focus-news.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече