събота, ноември 21, 2020

Образователният министър: Няма данни, че в училищата има повече заразени, отколкото в едно предприятие

На този етап не се мисли изцяло преминаването на онлайн обучение на учениците. Това заяви образователният министър Красимир Вълчев в ефира на „Нова телевизия“. По думите му, няма данни, че в училищата има повече заразени, отколкото например в едно предприятие. 

„Заразените учители са 10 пъти повече от заразените ученици. 453 преподаватели са с коронавирус до този момент. Най-лесно е да затворим училищата – караме родителите да стоят вкъщи, жертваме качеството на обучението и стресираме децата. Въздържаме се от това решение“, разкри образователният министър. 

„Училищата, ако не последни, то не трябва първи да се затварят. Най-точната формула е да се работи локално и спрямо ситуацията. Това не отменя нашата отговорност“, допълни министърът. 

„Директорите могат да са по-бързи с информацията за заразата, често до нас стигат данни със закъснение. Затова и се даде заповед, според която и директорите могат да затварят училища. 20 от учениците в клас трябва да отсъстват заради Ковид-симптоми, за да се затвори училище“, разкри Вълчев. 

„Целта е да запазим баланса между човешкото здраве и икономиката“, коментира образователният министър.

„Няма данни, че в училищата има повече заразени, отколкото например едно предприятие“, завърши Красимир Вълчев. 

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече