петък, юли 3, 2020

Отиде си актьорът Тодор Близнаков

Тоти оставя след себе си редица бележити роли в киното и театъра

На 68-годишна възраст е починал актьорът Тодор Близнаков. За кончината споделиха от Сатиричния театър.

„Светъл чешит, прекрасен приятел, от хората, с които се разбираш от половин усмивка, един поглед… Безкрайно начетен, ходеща енциклопедия за музика, кино, литература… От актьорите, които могат да те изненадат с неочаквано решение, с щурост и усет към дребните подробности, правещи ролята жива и запомняща се. Светъл ти път, Тоти! Ще те помним!“, споделиха във Фейсбук страницата на театъра колегите му от Сатирата, в чиято трупа играеше Близнаков в последните години.

„Остави много и силни роли, а скоро зрителите на „Дяволското гърло“ го гледаха в ролята на Отчето в нашия сериал… Безкрайно тъжим всички от екипа и му благодарим… за всичко! Поклон и нека е светъл пътят му към вечността“, написа в социалната мрежа актрисата Теодора Духовникова, която си партнираше с него в запомнящ се епизод от поредицата.

Тодор Близнаков е роден на 17 октомври 1951 г. Завършил е ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в клас на проф. Анастас Михайлов. Работил е в Драматичен театър – Добрич, и Драматичен театър – Сливен. През 1996 г. е поканен в трупата на Сатиричния театър. Помним го и от спектакъла „Да играеш жертвата“ по братя Преснякови, постановка на проф. Ивайло Христов в кратко просъществувалия Модерен театър. Преподавал е в актьорски школи МОНТФИЗ от 2008 г.

Източник: Fakti.bg

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече