събота, август 15, 2020

Оздравя първият пациент с COVID-19 в Италия – мистерия е как се е заразил, всеки момент ще стане татко, болестта отне баща му

За всички в Италия Матия от Кодоньо е известен като пациент №1 от коронавируса. 38-годишният бизнесмен от Ломбардия, беше регистриран на 20 февруари като първия заразен с вируса на италианска територия. Матия никога не е ходил в Китай и още не е ясно как се е заразил, защото не беше открит нулевият пациент.

Месец след регистрирането си като заразен той все още лежи в болница, но не е в интензивното отделение.

Той вече диша сам в стаята си в поликлиниката на Павия, където го лекуват. “Изключихме го и от последния апарат за командно дишане. Най-после можем да кажем, че оздравява. Сега плаче от щастие”, казва пред в. “Република” главният лекар Рафаеле Бруно.

“Удържах, защото знам, че ще стана баща. Докато бях интубиран, си мислех, че ако бях сам, щях да се оставя. Животът на другите е този, който те дърпа напред”, споделил Матия пред медицинска сестра.

Матия ще се върне до дни у дома си, където го чака бременната му в деветия месец жена.

Тя също беше заразена, но оздравя, както и майка му, която още е под карантина. Битката с болестта обаче загуби баща му. Той почина от коронавирус в болницата на Кремона, където беше откаран в края на февруари.

Матия благодари в изявление на излекувалите го лекари и призова сънародниците си да си стоят по домовете, за да може да се овладее разпространението на вируса.

Източник: Flashnews.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече