понеделник, май 25, 2020

Първият Каспийски икономически форум събира лидерите на Каспийските държави

Премиерът Бойко Борисов, държавни и правителствени ръководители на Каспийските държави и на други страни от региона ще участват в официалното откриване на международната Каспийска изложба за иновативни технологии. С нея ще бъде поставено началото и на първия Каспийски икономически форум. Домакин на проявата е националната туристическа зона на Туркменистан – „Аваза“

Междуправителствената Българо-туркменска комисия за икономическо сътрудничество ще заседава за четвърти път днес в националния курорт на Туркменистан на брега на Каспийско море.

Съпредседател от българска страна е министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

Очаква се в детайли да се обсъдят възможности за активизиране на сътрудничеството с четвъртата в света по залежи на природен газ и нефт държава, стратегически износител на енергийните ресурси.

След това в широк формат ще разговарят двете правителствени делегации. Ще бъдат подписани и двустранни документи. Един от тях е в сферата на транспортното сътрудничество.

В българската делегация са включени още министрите на енергетиката, на транспорта и на икономиката.

Българска бизнес делегация също е в курорта, за да представи възможностите за инвестиции у нас и конкурентните предимства на страната ни в рамките на кръгла маса и двустранни бизнес срещи.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече