вторник, септември 21, 2021

Pfizer поиска одобрение на ваксината срещу Covid за деца от 5 до 11 години

Германската компания BioNTech трябва да кандидатства за одобрение на своята ваксина срещу коронавирус, разработена съвместно с американския фармацевтичен гигант Pfizer, да бъде прилага за употреба при деца на възраст между 5 и 11 години. Това обяви изпълнителният директор  на компанията Озлем Туречи.

„През следващите седмици ще предоставим на властите в Европа, както и в други страни по света,  резултатите от нашето проучване върху деца на възраст от 5 до 11 години на властите по целия свят и ще кандидатстваме за одобрение на ваксината за тези възрастови групи, и тук в Европа“, съобщи Туречи пред новинарско списание Der Spiegel.

Тя допълни, че компанията, базирана в Майнц в Западна Германия, е започнала да подготвя производството на ваксината за деца, която е същата като тази за възрастни, но ще се прилага в по-малки дози, съобщават от ДПА.

В момента BioNTech обработва информация за по-малки деца на възраст от едва шест месеца. Резултатите от изследването ще бъдат представени до края на годината.

Novavarna.net

Подобни публикации

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече