сряда, април 14, 2021

Плажът на Росенец „пазен“ от Жандармерията по суша и от ДПС по вода (ВИДЕО)

КПП на Жандармерята спира всички, които се опитват да стигнат до плажа на Росенец. Там за 11 часа беше организирано протестно плажуване от Христо Иванов, лидер на „Да,България“, който преди дни се опита да дебаркира там, но беше отблъснат от охранители от НСО.

От МВР – Бургас съобщават, че „е създадена необходимата организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и сблъсъци“. „Взетите мерки целят избягване и ограничаване на конфликтни ситуации, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите.“ От там призовават участниците и от двете страни да спазват полицейските разпореждания.

От бариерата на Росенец до плажа има три кордона на Жандармерията, съобщиха от BTV.

Междувременно Христо Иванов призова „плажуващите“ да го последват и да пренесат протеста пред общината в Бургас. Причината – според Иванов кметът Димитър Николов дължи отговор защо не са допускани до предварително съгласуваното място на инициативата.

Важно допълнение: След като многократно бе призован от Христо Иванов да обясни защо вчера е излъгал, че ще бъде осигурена организация за протеста в 11 часа днес, кметът на Бургас Димитър Николов се ангажира да осигури достъп до плажа и бе принуден от протестиращите да тръгне към Росенец. Ние вече пътуваме натам. По наша информация полицията е блокирала пътя Бургас-Созопол. Бъдете внимателни и се пазете от провокации – искат да ни разделят, не трябва да се поддаваме!Един плаж, едно знаме, една държава! #ОСТАВКАХристо Иванов говори със събиращите се протестиращи пред Община Бургас

Публикувахте от Да, България в Събота, 11 юли 2020 г.

Той и част от „плажуващите“ вече са пред сградата на общината и разговарят с кмета на Бургас Димитър Николов. „Пред протестиращите пред общината, Кметът на Бургас нарече поведението на полицията “грешка” и се ангажира да отиде лично на пътя за Росенец и да поиска пропускането на хората. Отивам натам“, обяви в профила си лидерът на „Да, България“.

Пред протестиращите пред общината, Кметът на Бургас нарече поведението на полицията “грешка” и се ангажира да отиде лично на пътя за Росенец и да поиска пропускането на хората. Отивам натам

Публикувахте от Hristo Ivanov в Събота, 11 юли 2020 г.

Христо Иванов и кметът на Бургас тръгват обратно към плажа на Росенец, а там в момента друга част от „плажуващи“ са пред КПП-то на Жандармерията. На около километър от лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който е в нея. Те се опитват да стигнат до мястото на протеста, но не са допускани. Пред тях има плътен кордон на Жандармерията.

В същото време по море над 20 лодки са се събрали на плажа Росенец, но хората в тях не могат да слязат на брега.

На плажа се е опитал да акустира голям катамаран, но симпатизантите на ДПС са му попречили с аргумент, че пристанището е частно.

По информация на BTV – пристанището е собственост на Ахмед Доган, закупено чрез активи на частен пенсионен фонд. За това е потвърдил самият той пред медията вчера. Жандармерията е на место и не позволява сблъсъци.

За кратко там имаше и линейка, която обаче взе човек заради жегите, а не заради сблъсъци.

В момента обаче там са симпатизанти на ДПС, които преминаха от плажа и се доближиха до „плажуващите“. Дистанцията между тях е вече околоо 300 метра. Разделят ги два плътни кордона на Жандармерията.

Организацията е на младежката организация на ДПС. Там има групи от Герман, Кърджали, Хасково и Смолян, предаде BTV. Сред тях са и лидерът на партията Мустафа Карадайъ, и евродепутатът Илхан Кючюк.

„Ние сме миролюбиви, не призоваваме към напрежение или насилие. Толерантността е в нашите гени“, коментира пред BTV евродепутатът Илхан Кючюк.

Той не отговори защо симпатизантите на ДПС са се приближили на по-малко от 300 метра от „плажуващите“.“Ние съдействаме по всякакъв начин на полицията“, каза само той.

Това не са организирани хора. Това са млади хора, дошли самостоятелно, защото за тях д-р Ахмед Доган е политическият лидер на ДПС, каза още той.

Източник: Актуално

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече