неделя, януари 19, 2020

Политическият анализатор Дахер Ламот: От десетилетия си личи желанието на САЩ да започнат война с Иран

От десетилетия американците се опитват да направят война в Иран и това може да се докаже чрез всички тези действия, които бяха и с танкерите например преди няколко месеца, всички тези обвинения. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ политическият анализатор Дахер Ламот във връзка с убийството на иранския генерал Касем Сюлеймани от американски войски в Багдад.

“Те дори обвиниха Иран в участието на атентатите от 11 септември, което беше абсурдно. Всички тези действия подсказват, че те искат тази война с Иран. Единственото, на което можем да се надяваме, е, че в крайна сметка чрез преговори, чрез отстъпки може да се избегне това нещо“, допълни той.

Думите на американският президент Доналд Тръмп, че убийството на иранския генерал Сюлеймани е било с цел да се предотврати война, Ламот определи като странни и лицемерни.

„Защото преди да бъде избран за президент на САЩ, той има редица туийтове, понеже той използва много често тази социална мрежа, в които обвинява Барак Обама, че иска да стартира война с Иран. Тези туийтове са налични навсякъде и е малко странно, че той казва едно нещо, но всъщност действията са му съвсем различни. Неговите думи са едно, а действията са съвсем друго нещо. Аз намирам доста голямо лицемерие в това да убиеш военен генерал, който е изключително популярен не само сред иранците, но и сред опозиционери в самия Иран и извън Иран разкритикуваха това нещо“, обясни анализаторът.

Теодора ПАВЛОВА

Източник: Focus-news

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече