понеделник, юни 1, 2020

Полицията със спецакции срещу джигити и пияни по празниците

Редица специализирани операции ще проведе Пътна полиция през празничните дни. Те ще са насочени към превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици.

„В очакваното време за пътуване и на прибирането, силите на „Пътна полиция“ ще бъдат концентрирани по главните пътища и автомагистралите. Също така ще се извършват проверки по малките населени места“, каза главен комисар Илия Георгиев във връзка с набелязаните мерки за празничните дни. Мотористите като участници в движението също ще бъдат проверявани.

„Всички технически средства, с които „Пътна полиция“ разполага към момента ще бъдат използвани“, уточни главен комисар Георгиев, който обясни, че за миналата година за същия период са установени 7600 нарушения по отношение на скоростта. Във връзка с електрическите тротинетки, гл. инспектор Георгиев посочи, че този вид превозни средства са популярни през последните няколко години масово както в България, така Европа и цял свят. „Усилията са да регламентираме тяхното движение. Към момента действащите правила за този тип превозни средства са както за всички участници в движението“, посочи още той и призова всички любители на електрическите тротинентки да ползват предпазни каски.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече