неделя, август 1, 2021

PR на КЗП с признание пред медиите: Съкратиха ме, защото открих нередности и поисках проверка от Министерски съвет

Специалистът по връзки с обществеността Габриела Руменова е съкратена от Комисията зда защита на потребителите (КЗП), след като е открила нередности в работата на държавния орган и е поискала проверка от Главния инспекторат на Министерски съвет. Това разказа самата тя в писмо до медиите.

Русенова разказа, че преди време е била преместена на работа от КЗП в друга държавна администрация. След това тя се връща в комисията, но ѝ съобщават, че вече нямат нужда от нея като PR и затова я пращат в деловодството. Два месеца по-късно тя е съкратена.

„Това стана, защото в деловодството установих редица нередности – забавени преписки по жалби от потребители, запазване на номера за документи и пр. и се наложи впоследствие за тях да сигнализирам Главния инспекторат на Министерския съвет“, пише до медиите Габриела Руменова.

„Подготвих и изпращам това прессъобщение, тъй като считам, че казусът има не само правен, но и морален аспект и следва обществото да е наясно какво се случва в една държавна администрация, призвана да защитава публичния интерес, вместо да уволнява свои доказани експерти, които искат да работят в полза на гражданите и на държавата“, добавя тя в своето писмо до медиите.

Източник: Petel.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече