вторник, юни 28, 2022

Правилно ли оценявате ситуацията на пазара на труда?

Струва си да обърнете внимание и помислите конструктивно за причините за отхвърлянето на вашата автобиография когато кандидатствате за работа. Може би наистина трябва да промените нещо и да работите върху грешките си.

И така правилно ли оценявате ситуацията на пазара на труда?

За да отговарят очакванията на реалността, трябва постоянно да сте адаптивни  върху промените  на пазара на труда. Изкривените възприятия могат да създадат фалшиви впечатления за голямото търсене на определени специалисти, когато случаят не е такъв или да доведе до очаквания за по-високи заплати, отколкото предполагат повечето работодатели. Работодателите могат да бъдат изплашени от автобиография, в която е посочена заплата, която е значително по-висока от пазарното ниво за съответната специалност и съществуващото ниво на опит.

Статистически данни за това кои специалисти в кои професионални области са най-търсени от работодателите, нивото на конкуренция в конкретна професионална област и конкретен регион могат да бъдат разгледани в повечето известни сайтове за търсене на работа.

Ако вашето професионално направление е едно от най-конкурентните  ще трябва да помислите как да се откроите от останалите кандидати. Много важно е да бъдете  внимателни при създаването на вашата автобиография и придружаващото мотивационно писма, така че работодателите да ви обърнат внимание.

За да разберете нивото на предлаганите заплати във вашата професионална област, не е достатъчно да разгледате дузина свободни места с един поглед. Потърсете ключова дума (напр. Мениджър на марка), изберете индустрията на компанията (например производство) и филтрирайте резултата по намаляване на заплатите – така ще видите свободните места с най-високи предложения за заплати. Не бързайте веднага да поставяте максималната сума в автобиографията си – първо, внимателно прочетете изискванията за кандидатите на тези свободни работни места и сравнете с опита си.

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече