вторник, февруари 25, 2020

Премиерът Бойко Борисов: Безспорно няма по- подходящ кандидат от Кристалина Георгиева за председател на ЕК, но много колеги са против

Брюксел. Много от колегите бяха против Кристалина Георгиева за това, че навремето е напуснала поста. Иначе безспорно по- подходящ кандидат за комисията от нея няма като опит, знания и умения. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел преди заседание на Европейския съвет, на което се обсъжда избора на нов председател на ЕК, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Кристалина Георгиева е изключително добре подготвена. Въпросът е да се намерят достатъчно хора да я подкрепят, от няколко държави има подкрепа“, посочи премиерът. „Тя има и моята подкрепа, защото би било изключително престижно за България да вземе този пост“, обяви Борисов. В отговор на въпрос по- бистри ли са идеите след едно преспиване, министър- председателят изтъкна: „Демонстрираме висша степен на прозрачност, за което често обичат да критикуват страните от Източна Европа“.

Попитан как ще се държат страните от Източна Европа, той коментира: „Вече достатъчно ни се подиграват. Да се надяваме, че днес ще има някакво решение“. „Всички знаем до момента към кои сме против. Да се надяваме, че днес ще намерим около кого да се обединим. И вчера в Страсбург парламентарните групи са били много резки“, посочи Бойко Борисов. В отговор на питане можем ли да потвърдим, че ЕНП все още държи мястото на комисията да бъде нейно, той заяви: „Държим, защото ни се полага като партия победител.

Попитан какво са си говорили в ЕНП, Борисов каза: „Предложих Андрей Пленкович за председател на ЕК. Сега всеки предлага, ето още варианти“.

Източник: Focus-news.net

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече