сряда, май 27, 2020

Премиерът Бойко Борисов: Не можахме да постигнем съгласие за детските градини и яслите

Не можахме да постигнем съгласие за детските градини и яслите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг след съвместно заседание на Министерски съвет с Националния оперативен щаб, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Кунчев и Кантарджиев считат, че можем да ги пуснем. Колегата счита, че не можем да ги пуснем. Защо? Защото децата, няма проблеми стях, но първо ще поставим на риск учителите и лелките, които работят там. 1 дете да има на 20, след няколко дена всичките ще носят вируса. Няма проблем за тях, но те ще се приберем вкъщи.

Тогава вече ще имаме епидемия според генерала, аз му вярвам и затова не се съгласих за детските градини и яслите с мнението на всички останали. Много са финансовите аргументи за работата на яслите и детските градинти. Тогава много майки и родители могат да отидат на работа. Две седмици задържане на този процес е към 50 млн. лв. Трябва да решим какво да изплащаме. Това са вашите, нашите пари, но още от първия ден сме казали, че здравето и да запазим капацитета на болниците да го укрепим максимално, е водещата цел, затова оставихме да видим как ще вървят тези мерки“, коментира още Борисов.

Деница КИТАНОВА

Източник: Фокус

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече