вторник, септември 29, 2020

Премиерът категоричен: Не водя война с президента

Премиерът Бойко Борисов бе категоричен, че не води война с президентската институция.

На въпрос какви са взаимоотношенията му с държавния глава Румен Радев, министър-председателят отвърна: „Като отговоря на такъв въпрос, вечерта заглавието е: Война на премиера с президента! Аз война с никого не водя, никого не нападам, а вие казвате, че водя война. Не искам да…“

Къде на шега, къде на истина той коментира пред медиите, че вече не носи у себе си телефон.

„Вече нито нося телефони, сутрин снимам чекмеджета, гардероби, дрешника, направо… Вече не казват, че са направили уйдурма, а аранжиране“, коментира той с насмешка снимките от спалнята му.

Премиерът обаче подмина с мълчание въпросите за текстовите съобщения между обвинения бизнесмен Пламен Бобоков и президентската двойка.

Припомняме ви, че по-рано днес от прокуратурата разпространиха до медиите текстова комуникация по телефон между вероятно лице с имунитет, от една страна и с обвиняемия П.Б., от друга.

Анализът установява размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание:

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident – Rumen Radev съобщение с текст: „Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!…… Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“.

„Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава“, допълват от Специализираната прокуратура.

Източник: Cross.bg

Подобни публикации

Коментарите са затворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече